Fix Error MMC Kon de Snap-in niet maken (opgelost)

MMC of Microsoft Management Console is een Windows-app die een programmeerraamwerk en GUI (Graphical User Interface) biedt. Consoles (collectieve beheertools) worden ook gemaakt, opgeslagen en geopend in MMC.

Een aantal Windows 10-gebruikers wordt geconfronteerd met het probleem waarbij deze  MMC Could Not Create the Snap-in- fout opduikt met een CLSID-mapnaam. Als u deze fout ook krijgt, zullen we u helpen deze op te lossen.

Dit probleem kan optreden als de registerconfiguratie van de module defect is of als de systeembestanden beschadigd zijn. We zullen proberen dit probleem op te lossen door onze methoden te gebruiken. Voer de methoden uit totdat het probleem is verholpen.

Fix 1 - Schakel .NET Framework in

Het inschakelen van Microsoft .NET Framework heeft voor de meeste gebruikers gewerkt. Volg de onderstaande stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open het Configuratiescherm. Om het Configuratiescherm te openen, gaat u naar Cortana en typt u Configuratiescherm in het zoekgebied. Selecteer nu Configuratiescherm uit de resultaten.

Open het Configuratiescherm

Stap 2. De laatste stap opent het Configuratiescherm. Ga nu naar Programma's .

Programma's Configuratiescherm

Stap 3. Klik in het venster Programma's op Windows-onderdelen in- of uitschakelen . Het bevindt zich onder Programma's en onderdelen .

Windows-onderdelen in-of uitschakelen

Stap 4. De laatste stap zal Windows-functies openen: Windows-functies in- of uitschakelen in een klein venster. Markeer hier het vakje naast .Net Framework 3.5 (inclusief .NET 2.0 en 3.0) . Om de componenten volgens uw behoeften te selecteren, kunt u deze uitbreiden en ook markeren. Klik daarna op OK .

Schakel Net Framework 3.5 in

Stap 5. Nu, opnieuw opstarten van uw computer.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Probeer de volgende methode als het probleem niet is opgelost.

Fix 2 - Herstel het register

Aangezien een registerconfiguratiefout deze fout ook kan veroorzaken, zullen we proberen het register te herstellen. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open Uitvoeren. Om Uitvoeren te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteert u Uitvoeren .

Stap 2. De laatste stap opent het venster Uitvoeren . Typ hier regedit en klik op OK .

Voer Regedit uit

Stap 3. De laatste stap opent de Register-editor . Volg aan de linkerkant van het venster het volgende pad.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ MMC \ SnapIns

 Snapins-register

 

Stap 4. In de snapins map, op zoek naar de map waarvan de naam is opgegeven in het foutbericht als CLSID .

Snapins-registermappen 2

Stap 5. Nadat u de juiste map heeft gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Exporteren . Dit is om een ​​back-up te maken van dit registerbestand.

Klik daarna opnieuw met de rechtermuisknop op dezelfde map en selecteer Verwijderen .

Als u om bevestiging wordt gevraagd, klikt u op Ja .

Stap 6. Nu, opnieuw opstarten van uw computer.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Als dit niet het geval is, volgt u de volgende methode.

Fix 3 - Voer een systeembestandscontrole uit

We zullen controleren op corrupte bestanden en proberen ze te repareren met Systeembestandscontrole. SFC-scan is een ingebouwde Windows 10-tool die corrupte systeembestanden doorzoekt en herstelt. Corrupte bestanden zijn een van de redenen voor de fout. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Ga hiervoor naar Cortana en typ Command Prompt in het zoekgebied. Klik nu met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de zoekresultaten en selecteer Als administrator uitvoeren . Wanneer u wordt gevraagd om een ​​dialoogvenster om te bevestigen of u de opdrachtprompt in de beheerdersmodus wilt openen, selecteert u de knop Ja .

Stap 2. Typ nu in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Enter .

sfc / scannow

 Sfc Nu scannen

 

Nadat u de laatste stap hebt uitgevoerd, hoeft u alleen maar te wachten tot de opdracht het proces heeft voltooid. Het proces kan meer dan 15 minuten duren, dus u zult geduld moeten hebben. Wanneer de SFC klaar is met het scannen en repareren van de corrupte bestanden, start u uw computer opnieuw op.

Als deze methode niet voor u werkte en u nog steeds met de fout vastzit, voert u de volgende methode uit.

Fix 4 - Voer DISM-scan uit

DISM of Deployment Image & Service Management-scan is een ingebouwde Windows 10-probleemoplosser die corrupte systeembestanden zoekt en herstelt. DISM herstelt de corrupte bestanden die SFC Scan niet kon herstellen. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Ga hiervoor naar Cortana en typ Command Prompt in het zoekgebied. Klik nu met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de zoekresultaten en klik op Als administrator uitvoeren . Wanneer u wordt gevraagd om een ​​dialoogvenster om te bevestigen of u de opdrachtprompt in de beheerdersmodus wilt openen, selecteert u de knop Ja .

Stap 2. De laatste stap opent het opdrachtpromptvenster. Typ nu in het opdrachtpromptvenster de volgende opdrachten, één voor één, en druk op Enter nadat u elke opdracht hebt getypt.

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 Dusm Check Health

 

Stap 3. Laat de scan zijn zoek- en herstelbewerking voltooien. Dit kan tot 20 minuten duren, dus wees geduldig.

Stap 4. Start uw computer opnieuw op als het proces is voltooid .

Dit zou het probleem moeten oplossen.

Fix 6 - Alternatief downloaden en gebruiken RSAT (Remote Server Administration Tools)

1. Ga naar deze link vanaf de officiële website van Microsoft

2. Klik op Downloaden en kies uw Windows-versie.

Opmerking: als u uw versie van Windows niet kent, drukt u gewoon op de Windows-toets + r samen om run te openen en er winver in te schrijven . Klik op OK .

Winver

We hopen dat we u hebben kunnen helpen dit probleem op te lossen. Als u het probleem met een andere methode heeft opgelost, of als u vragen heeft over het probleem, vermeld deze dan hieronder in de opmerkingen.