Hoe alle websites te blokkeren behalve één in Windows 10

Als u in een kantooromgeving werkt, wilt u misschien de internettoegang voor uw werknemers beperken tot slechts enkele geschikte websites, op enkele na, en hetzelfde geldt ook voor uw kinderen. Misschien wilt u dat uw kinderen alleen toegang krijgen tot die websites waarvan u denkt dat ze geschikt zijn voor hun leeftijd, en de rest blokkeren.

Hoewel je voor de kinderen alle websites kunt beperken behalve enkele met Ouderlijk toezicht, is er ook een andere manier. En deze methode is ook handig om geselecteerde websites voor iedereen te blokkeren, inclusief uw werknemers. Laten we eens kijken hoe we het moeten doen.

Oplossing: via internetopties

Stap 1: Klik op Start op uw bureaublad en typ Configuratiescherm in het zoekvak. Klik op het resultaat.

Klik op Start, typ Configuratiescherm in zoekvak en druk op Enter

Stap 2: Verander in het Configuratiescherm Weergave op naar Grote pictogrammen en selecteer Internetopties .

Configuratieschermweergave door grotere pictogrammen Internetopties

Stap 3: Klik in het geopende venster Interneteigenschappen op het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op de knop LAN-instellingen .

Internet-eigenschappen Tabblad Verbinding Lan-instellingen

Stap 4: In de LAN-instellingen venster, onder Proxy server , vinkt u het vakje naast Gebruik een proxyserver voor het LAN .

Lan-instellingen Controleer Gebruik een proxyserver voor uw LAN

Stap 5: Voeg nu in het adresveld hieronder de proxy toe - 127.0.0.1 en stel het veld Poort in op 80 . Vervolgens klikt u op de Advance -knop ernaast.

Typ Proxy in Address Set Port Advanced

Stap 6: Ga in het venster Proxy-instellingen dat verschijnt naar het gedeelte Uitzonderingen en voeg onder Geen proxyserver gebruiken voor adressen die beginnen met de websites toe die u wilt openen. Hier hebben we bijvoorbeeld YouTube en Google toegevoegd, zodat we alleen toegang hebben tot deze websites. Typ dus www.youtube.com en ook youtube.com (zonder www) om het te laten werken. schrijf op dezelfde manier www.Google.com en ook Google.com ((zonder de www). Dat betekent dat je de websites in beide versies moet toevoegen om ze te laten werken.

Scheid de webadressen ook met een puntkomma.

Klik op OK om op te slaan en af ​​te sluiten.

Uitzonderingen voor proxy-instellingen Gebruik geen proxyserver voor adressen die beginnen met typen webadressen

U, uw werknemers of kinderen hebben nu alleen toegang tot de websites die u onder Uitzonderingen instelt en niet de rest. U kunt bijvoorbeeld geen andere websites gebruiken behalve Google.com en YouTube, zoals hierboven weergegeven.