Fix USB-composietapparaat is een ouder USB-apparaat in Windows 10

USB 3.0 was een enorme vooruitgang in het tijdperk van gegevensoverdracht. De gegevensoverdrachtsnelheid voor USB 3.0 is 10 keer die van zijn voorganger USB 2.0.

USB 3.0 heeft speciale USB-poorten nodig die blauw van kleur zijn. De meeste systemen ondersteunen dit momenteel. Dit betekent niet dat USB 3.0 niet werkt met USB 2.0-berichten of omgekeerd. Het enige gevolg zou zijn dat de overdrachtssnelheid van de lagere eenheid zou zijn, bijv. als we een USB 2.0-apparaat aansluiten op een blauwe USB 3.0-poort, zou het alleen USB 2.0-snelheden mogelijk maken.

Sommige gebruikers hebben echter de volgende fout gemeld:

USB-composietapparaat is een ouder USB-apparaat en werkt mogelijk niet met USB 3.0.

Usb Composite Device is een ouder USB-apparaat

Hoewel deze fout suggereert dat het USB-apparaat niet zou moeten werken met USB 3.0, weten we dat dit niet het geval is.

De oplossing voor dit probleem is als volgt:

Oplossing 1] Werk de stuurprogramma's van het USB-apparaat bij

Externe USB-apparaten laden hun eigen stuurprogramma's wanneer ze worden geplaatst en gedetecteerd door de machine. Dit maakt het moeilijk om de stuurprogramma's bij te werken, aangezien de USB in de eerste plaats niet door het systeem wordt geaccepteerd.

Onze beste gok voor de resolutie is om de stuurprogramma's van de website van de fabrikant te downloaden en op het systeem te installeren. Probeer daarna het USB-apparaat aan te sluiten en controleer of het werkt.

Oplossing 2] Update / installeer de USB-stuurprogramma's opnieuw

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen. Typ devmgmt.msc en druk op Enter om Apparaatbeheer te openen.

2] Scroll naar de stuurprogramma's van de Universal Serial Bus-controllers en vouw die lijst uit. Klik met de rechtermuisknop en werk elk van de USB-controllerstuurprogramma's bij. U kunt ook overwegen om de stuurprogramma's te verwijderen en het systeem opnieuw op te starten om ze opnieuw te installeren.

USB-stuurprogramma's

Oplossing 3] Controleer de verbindingskabels

Als u apparaten zoals printers aansluit, hebben deze aparte kabels om het apparaat op de poort aan te sluiten. U kunt de verbindingskabel vervangen en controleren of deze werkt.