Fix WUDFHost.exe hoog CPU-gebruik in Windows 10

Het meest voorkomende gezeur met Windows-systemen is dat gebruikers melden dat het soms erg traag wordt. Verder hangt of bevriest het veel. Windows 10 is op dit gebied veel beter dan zijn voorgangers, maar heeft nog een lange weg te gaan.

Wanneer we een situatie tegenkomen waarin het systeem vastloopt of vastloopt, moet eerst het schijfgebruik in Taakbeheer worden gecontroleerd. Hoogstwaarschijnlijk zou het bijna 100% zijn. Dit betekent dat het RAM-geheugen van de computer om de een of andere reden overmatig wordt gebruikt.

Controleer het proces dat een hoog schijfgebruik veroorzaakt in Taakbeheer. Als het proces WUDFHost.exe is, kunnen we deze gids voor probleemoplossing gebruiken om het probleem op te lossen.

Wat is WUDFHost.exe?

WUDFHost.exe staat voor Windows User Driver Framework Host. Het proces werd voor het eerst geïntroduceerd in Windows Vista en wordt gebruikt om betere stabiliteit te bieden aan externe apparaten zoals sensoren, MTP-apparaten, draagbare apparaten, enz.

We kunnen de volgende stappen proberen om het probleem op te lossen:

Oplossing 1] Controleer welk apparaat het proces pusht

Net als elk proces in Taakbeheer, wordt het proces WUDFHost.exe ook geactiveerd door een actie. Hier is de actie telkens wanneer een extern apparaat dat afhankelijk is van het proces, op het systeem is aangesloten. Als dat apparaat in gebruik is, des te meer reden.

Aangezien het apparaat hoogstwaarschijnlijk een randapparaat is, moet u proberen alle externe apparaten los te koppelen, behalve de apparaten die absoluut noodzakelijk zijn (bijv. Toetsenbord, muis, enz.). Sluit nu elk apparaat een voor een opnieuw aan en controleer welke ervoor zorgt dat het schijfgebruik omhoog schiet.

Het kan gebeuren dat ondanks het loskoppelen van alle apparaten, het schijfgebruik nog steeds hoog blijft.

Oplossing 2] Vergroot de RAM

Als u een Windows 10-systeem gebruikt, is het ideale RAM-geheugen 4 GB in plaats van de aanbevolen 2 GB. 2 GB RAM zou het systeem vertragen en dergelijke problemen veroorzaken. Het wordt dus ten zeerste aanbevolen om de RAM te vergroten.

Oplossing 3] Werk de stuurprogramma's van het lastige apparaat bij

Als we een specifiek apparaat vinden dat het probleem veroorzaakt in oplossing 1, in plaats van het voor altijd los te koppelen of te vervangen, kunnen we eerst proberen de stuurprogramma's bij te werken.

Hier is de procedure om stuurprogramma's bij te werken.

Oplossing 4] Schakel het Intel Wireless Gigabit 17265 gebruikersmodusstuurprogramma uit

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando devmgmt.msc . Druk op Enter om het venster Apparaatbeheer te openen.

2] Zoek in het gedeelte Netwerkadapters het stuurprogramma Intel Wireless Gigabit 17265 User mode.

Schakel Intel Wireless Gigabit 17265 User Mode Driver uit

3] Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Apparaat uitschakelen.

4] Start het systeem opnieuw op.