Toegang krijgen tot de PerfLogs-map in Windows 10

PerfLogs of het op prestaties gebaseerde logboek wordt gebruikt om een ​​diagnose te stellen van wat er met Windows gebeurt wanneer het voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Al deze logboeken worden door het besturingssysteem verzameld met behulp van een geïntegreerd logboeksysteem in Windows. Deze logboeken worden vervolgens in mappen opgeslagen en zijn niet zichtbaar voor gebruikers.

Het is dus het Windows 10-besturingssysteem dat al zijn logbestanden opslaat in de map PerfLogs (gemaakt door het besturingssysteem zoals hierboven vermeld) en deze logbestanden bevatten informatie over eventuele systeemproblemen, prestatierapporten. en alle andere belangrijke informatie die voor analyse kan worden gebruikt.

Waar bevindt zich de map

De map is te vinden in de hoofdmap (hoofddirectory) waar het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het is meestal de C-schijf voor de meeste gebruikers, maar deze kan voor veel andere gebruikers verschillen. Het pad is dus - % SYSTEMDRIVE% \ PerfLogs . Dit pad is echter verborgen en vereist admin-toestemming om het te openen.

Hoe de PerfLogs-bestanden te lezen

Om de bestanden in de PerfLogs-map te lezen, moet u de Performance Monitor-app van Windows 10 gebruiken. Deze app kan ook de logboekbestanden ophalen uit de PerfLogs en een duidelijker overzicht bieden. De app kan ook uw diagnostiek uitvoeren. Laten we eens kijken hoe.

Stap 1: Navigeer naar de Start- knop op uw bureaublad (linksonder in uw scherm) en typ Performance Monitor .

Desktop Start Search Performance Monitor

Stap 2: Klik met de linkermuisknop op het resultaat om de app Prestatiemeter te openen .

Resultaat Klik met de linkermuisknop op Prestatiemeter

Stap 3: Terwijl de app wordt geopend, gaat u naar de optie Data Collector Sets aan de linkerkant van het venster en klikt u op de pijl ernaast om de sectie uit te vouwen.

Gegevensverzamelaarsets voor app Performance Monitor Expand

Stap 4: Selecteer nu Door gebruiker gedefinieerd , klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Nieuw in het rechtsklikmenu.

Klik vervolgens op, Data Collector Set in het submenu.

Door de gebruiker gedefinieerde klik met de rechtermuisknop op Nieuwe gegevensverzamelaarset

Stap 5: Het opent de wizard Nieuwe gegevensverzamelaarset maken . Volg de instructies in de wizard om een ​​nieuwe sjabloon te maken.

Wizard Nieuwe gegevensverzamelaarset maken Volg instructies om een ​​nieuwe sjabloon te maken

Stap 6: Nadat u de sjabloon heeft ingesteld, verzamelt deze onmiddellijk gegevens en slaat deze op in de map PerfLogs .

Als u handmatig naar de map navigeert, krijgt u de logboeken via het onderstaande pad:

C: \ PerfLogs \ System \ Diagnostics \\ Computernaam_Datum-000001

U vindt een Reports.html- bestand in de map dat in elke browser kan worden geopend en de synopsis van de prestatielogboeken duidelijker en in een beter te begrijpen formaat zal weergeven.

* Opmerking - de map PerfLogs kan veilig worden verwijderd, maar onthoud dat elke keer dat u de map verwijdert, deze automatisch wordt aangemaakt door het besturingssysteem.