[Opgelost] Windows Hello is niet beschikbaar op dit apparaat Fout in Windows 10

Met de vooruitgang van de technologie elk jaar, nemen de bezorgdheid over de beveiliging van accountgegevens ook met hetzelfde tempo toe. Om de toenemende online zwendel en fraude te bestrijden, komen de pc's en de fabrikanten van mobiele telefoons met extra beveiligingsfuncties. Een daarvan is de Windows Hello-functie op Windows 10.

Wat is de functie "Windows Hello"?

Het is een relatief nieuwe functie die in 2015 werd gelanceerd met de release van Windows 10. Het helpt de gebruikers om hun Windows 10-apparaten te beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik met behulp van functies zoals scannen van vingerafdrukken, gezichtsherkenning en meer. Het voorkomt toegang tot ongeïdentificeerde toegang van buitenaf op uw pc en maakt het hack-proof.

Wat is de fout " Windows Hallo is niet beschikbaar op dit apparaat" in Windows 10?

De laatste tijd hebben veel gebruikers echter een probleem ondervonden na de Windows-update waarbij ze geen toegang hebben tot de Windows Hello-functie. Gebruikers die Windows Hello normaal laten draaien op hun apparaten terwijl de vereiste componenten aanwezig zijn, melden een fout met de melding "Windows Hello is niet beschikbaar op dit apparaat".

Laten we eens kijken hoe we deze fout kunnen oplossen.

Oplossing 1: werk uw pc bij met de nieuwste versie

Controleer of u al de nieuwste updates voor Windows 10 hebt geïnstalleerd. Hoewel updates automatisch worden geïnstalleerd, kunt u de updates ook handmatig controleren:

 1. Druk tegelijkertijd op de “ Windows-toets + I ” op uw toetsenbord. Hiermee wordt het gedeelte Instellingen van uw Windows geopend. U kunt ook "Instellingen" typen in de zoekbalk op de taakbalk om deze direct te openen.
 2. Zoek nu de optie " Update en beveiliging " in het paneel Instellingen.
 3. U kunt het eerste tabblad zien gemarkeerd als "Windows Update". Blijf daar en klik op de knop " Controleren op updates " aan de rechterkant, onder de optie Update Status. Dit zal u vertellen of er nieuwe updates beschikbaar zijn.
 4. Zo ja, dan zou Windows automatisch moeten beginnen met het downloaden van de update.

Controleer op updates Windows Hallo

Fix 2: Activeer Biometrie vanuit Administratie

Controleer of u toestemming hebt voor beheer, zonder welke u de Windows Hello-functie op uw computer niet kunt gebruiken.

 1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets + R op uw toetsenbord. Het zal het dialoogvenster " Uitvoeren " starten op Windows 10.
 2. Typ de opdracht " gpedit.msc " in het zoekvak en druk op "Enter".
 3. Het opent de map " Editor voor lokaal groepsbeleid ". Volg nu de stappen:
 • Klik op " Computerconfiguratie "
 • Ga naar Beheersjablonen
 • Klik op Windows-componenten
 1. Aan de rechterkant van het deelvenster vindt u "Instellingen", waaronder een map met de naam gezichtskenmerken. Klik op de eerste optie hieronder die zegt " Sta het gebruik van biometrie toe ".
 2. Klik daaronder op de optie "Ingeschakeld". Klik vervolgens op "Toepassen" en "OK" om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.
 3. Start uw pc opnieuw op en ga naar de volgende stap.

Biometrie Min

Oplossing 3: update de biometrische gegevens vanuit Apparaatbeheer

Verouderde stuurprogramma's kunnen de oorzaak zijn van veel fouten in Windows en deze keer moet u het biometrische stuurprogramma controleren. Hier kunt u controleren of de fout is gekoppeld aan de vingerafdrukscanner of een ander stuurprogramma voor het geval u een andere beveiligingsoptie gebruikt.

 1. Druk tegelijkertijd op de Windows + X-toets op het toetsenbord. Klik op Apparaatbeheer in de lijst.
 2. Klik op het pictogram op het pictogram "scannen naar hardwarewijzigingen" bovenaan het bestand.
 3. Vouw de optie Biometrische uit. Klik met de rechtermuisknop op de vervolgkeuzelijst met de tekst "Geldigheidssensor" en klik op de optie "Verwijderen" in de lijst.
 4. Als u wilt, kunt u de computer opnieuw opstarten. Dit zal Windows helpen om de driver voor uw apparaat te vinden.