Hoe Bootres.dll-bestand te beschadigen in Windows 10

De Corrupte Bootres.dll- fout is een kritiek systeemprobleem waardoor Windows niet kan opstarten. Het Bootres.dll-bestand dat verantwoordelijk is voor het opstarten van Windows, kan beschadigd raken en deze fout weergeven.

Het Corrupte Bootres.dll-probleem verschijnt meestal in een klein dialoogvenster met het volgende foutbericht:

Opstartkritiek bestand \ resources \ custom \ bootres.dll is beschadigd

Meer over Bootres.dll. Het is een DLL-bestand (Dynamic Link Libraries) dat is gekoppeld aan het Windows-besturingssysteem. Het speelt een belangrijke rol in het opstartproces van Windows, dus elke fout die eraan is gekoppeld, kan ertoe leiden dat uw pc niet kan opstarten.

Weet hoe u corrupte bootres.dll kunt repareren met de volgende oplossingen:

Oplossing 1: voer SFC Scan uit op uw pc

SFC Scan is een opdrachtprompthulpprogramma in Windows dat uw pc scant op corrupte of problematische bestanden. Als er een probleem wordt gevonden, herstelt de tool dit automatisch. Hier vertellen we u hoe u een SFC-scan uitvoert in de Windows Automatic Repair-omgeving, aangezien uw pc niet kan opstarten.

Stap 1 : Open de automatische herstelmodus van Windows. Om dit te doen, start u uw pc en wanneer het eerste scherm met het logo van de fabrikant verschijnt, forceert u het afsluiten van uw pc door de fysieke aan / uit-knop ongeveer 5 seconden lang ingedrukt te houden. Start uw pc opnieuw met de aan / uit-knop. Herhaal nu het gedwongen uitschakelproces 3-4 keer. Uw pc gaat naar de automatische reparatiemodus.

Stap 2 : Selecteer in de automatische reparatiemodus de  optie Problemen oplossen .

Geavanceerde probleemoplossing

Stap 3 : Wanneer het volgende scherm verschijnt, selecteert u de  geavanceerde opties .

Geavanceerde probleemoplossing

Stap 4 : Klik in het menu Geavanceerde opties op  Opdrachtprompt .

Command Prompy

Stap 5 : Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op  Enter :

sfc / scannow

Wacht tot de scan is voltooid. Als u klaar bent, verlaat u de opdrachtprompt en start u uw pc opnieuw op om te zien of het probleem is verholpen.

Oplossing 2: voer een DISM-scan uit

De DISM is een ander herstelprogramma voor de opdrachtregel waarvan is gemeld dat het het corrupte bootres.dll-probleem oplost. Nogmaals, u moet dit hulpprogramma uitvoeren in de automatische herstelmodus van Windows. Hier zijn de stappen:

Stap 1 : Gebruik de procedures die worden beschreven in stap 1 tot en met stap 4 van oplossing 1 om de automatische reparatiemodus te openen en de opdrachtprompt uit te voeren .

Stap 2 : Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op  Enter:

Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Laat nu de DISM-scan draaien. De scan kan enige tijd duren; onderbreek het proces niet. Zodra de scan is voltooid, verlaat u de opdrachtprompt en de automatische herstelmodus. Start uw pc opnieuw op en kijk of de Boot critical file \ resources \ custom \ bootres.dll is corrupt error nog steeds verschijnt.

Oplossing 3: voer ChkDsk Scan uit

De corrupte of beschadigde sectoren op uw harde schijf kunnen ook de reden zijn achter het corrupte bootres.dll-probleem. Als u het hulpprogramma ChkDsk uitvoert, wordt uw harde schijf gescand op problemen en worden ze hersteld wanneer ze worden gevonden. Hier leest u hoe u een ChkDsc-scan uitvoert:

Stap 1 : Open de opdrachtprompt in de automatische herstelmodus van Windows. Volg hiervoor de instructies van stap 1 tot en met stap 4 in oplossing 1 .

Stap 2 : Kopieer en plak de onderstaande opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op  Enter :

chkdsk C: / f / x / r

Hier geeft C de naam aan van het station waarop Windows gewoonlijk is geïnstalleerd. Als Windows op uw pc is geïnstalleerd op een station met een andere naam, controleer dan en vervang de letter C door de naam van dat station.

Oplossing 4: voer Opstartherstel uit

Het uitvoeren van Opstartherstel heeft veel gebruikers geholpen om van de corrupte bootrec.dll-fout af te komen. Als u Windows niet kunt opstarten, kunt u het hulpprogramma Opstartherstel uitvoeren via de automatische herstelmodus.

Stap 1 : Open de automatische herstelmodus van Windows. Volg hiervoor stap 1 van oplossing 1 .

Stap 2 : Selecteer op het eerste scherm de  optie Problemen oplossen .

Geavanceerde probleemoplossing

Stap 3 : Klik in het menu Probleemoplossing dat wordt geopend op  Geavanceerde opties .

Geavanceerde mogelijkheden

Stap 4 : Klik nu op de  optie Opstartherstel die beschikbaar is in het menu Geavanceerde opties.

Opstartherstel

De Opstartherstel-tool wordt nu uitgevoerd. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien. Dit kan wat tijd kosten.

Start uw pc opnieuw op nadat de opstartreparatie is voltooid. Is het probleem verholpen?

Oplossing 5: door de EFI-directorystructuur opnieuw te maken

Hier is een andere oplossing die u kunt proberen om het Boot critical file \ resources \ custom \ bootres.dll te verwijderen een corrupte fout. Om de EFI-directorystructuur opnieuw te maken, moet u de opdrachtprompt openen in de automatische herstelmodus van Windows.

Stap 1 : Ga naar oplossing 1 en volg stap 1 tot 4 .

Stap 2 : Voer nu de volgende reeks opdrachten in het opdrachtpromptvenster in. Druk op  Enter na elk commando:

diskpart
lijst schijf

(controleer hier het nummer van de opstartschijf)

selecteer schijf x

(vervang x door het nummer van de opstartschijf)

lijstvolume

(noteer het nummer van het EFI-partitievolume)

selecteer volume y

(hier is y het nummer van de EFI-partitie)

wijs letter = z toe

(U bent vrij om een ​​volumenaam toe te wijzen volgens uw keuze; hier heb ik z geselecteerd )

formaat fs = fat32 quick
bcdboot C: \ windows / s V: / f UEFI

(C is de partitie waarin Windows is geïnstalleerd; vervangen is volgens de partitienaam op uw pc)

Verlaat nu de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op. Is het corrupte probleem bootres.dll opgelost?

Oplossing 6: voer een systeemherstel uit

Met het hulpprogramma Systeemherstel in Windows 10 kunt u uw pc herstellen in een staat waarin deze zich in het verleden bevond. U kunt dit proces ook uitvoeren om uw pc te herstellen tot een punt waarop deze niet geconfronteerd werd met het corrupte probleem bootrec.dll. Het komt echter met een vereiste dat u in het verleden een systeemherstelpunt moet hebben gemaakt. Zelfs als u zich niet kunt herinneren dat u een herstelpunt heeft gemaakt, kunt u het gewoon proberen. Volg de stappen:

Stap 1 : Open de automatische herstelmodus van Windows door stap 1 van  oplossing 1 te volgen .

Stap 2 : Ga nu naar Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Systeemherstel .

Systeemherstel

Stap 3 : Het  venster Systeemherstel wordt nu geopend. Klik hier op de  knop Volgende .

Herstel Venster

Stap 4 : Op het volgende scherm ziet u een lijst met herstelpunten met tijd- en datumhandtekeningen van wanneer deze punten zijn gemaakt. Ga je gang en selecteer het nieuwste herstelpunt toen je pc zonder problemen werkte. Klik na de selectie op  Volgende .

Herstel Venster

Mogelijk moet u nu de instructies op het scherm volgen om uw pc terug te zetten naar het geselecteerde punt. Zodra het herstelproces is voltooid, wordt het probleem verholpen en krijgt u geen last meer van de Boot critical file \ resources \ custom \ bootres.dll is corrupt .

Oplossing 7: schakel Beveiligd opstarten in / uit in BIOS Setup

Een van de manieren om van het corrupte bootres.dll-probleem af te komen, is door de waarde van Secure Boot in de BIOS Setup van uw pc te wijzigen. De BIOS Setup is de moederbordconfiguratie van uw pc. De BIOS-instellingen zijn toegankelijk via het opstartscherm van uw pc. Nadat u de BIOS-instellingen hebt geopend, moet u de Secure Boot-waarde instellen op Enable of Disable. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

Stap 1 : Start uw pc opnieuw op en druk in het opstartscherm op de toets die u naar de BIOS-instellingen leidt. De sleutelselectie wordt meestal in het volgende formaat op het startscherm vermeld:

Druk op Del om Setup uit te voeren

De toetsenselectie kan variëren, afhankelijk van uw pc, tussen deze toetsen: F1, F2, F10, Delete en Esc.

Stap 2 : Voer de  beveiligingsinstellingen in het BIOS-menu in om de optie Secure Boot te vinden . Nu kunt u de Secure Boot-waarde wijzigen in Enabled als deze is uitgeschakeld of omgekeerd.

Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, slaat u de BIOS-instellingen op, sluit u deze en start u uw pc opnieuw op.

De BIOS-instellingen verschillen per moederbordfabrikant. Raadpleeg de gebruikershandleiding als u de Secure Boot-instellingen in het BIOS niet kunt vinden.

Als het wijzigen van de Secure Boot-waarde in de BIOS-instellingen de corrupte bootres.dll-fout niet heeft verholpen, kiest u voor de laatste oplossing.

Oplossing 8: reset de pc

Als geen van de bovenstaande oplossingen u heeft geholpen om de Boot critical file \ resources \ custom \ bootres.dll is corrupte fout te verwijderen, zou het uitvoeren van een pc-reset u zeker helpen. Door uw pc te resetten, verwijdert u alle eerdere Windows-instellingen en apps die op uw pc zijn geïnstalleerd; U kunt uw persoonlijke bestanden echter behouden.

Nogmaals, om uw pc opnieuw in te stellen, moet u de automatische herstelmodus van Windows openen. Volg onderstaande stappen:

Stap 1 : Open de automatische herstelmodus van Windows door de instructies in Oplossing 1 - Stap 1 te volgen .

Stap 2 : Selecteer in het eerste venster van de automatische herstelmodus de  optie Problemen oplossen .

Geavanceerde probleemoplossing

Stap 3 : Selecteer op het volgende scherm de optie  Reset deze pc .

Reset Pc

Stap 4 : Op het scherm Reset pc kunt u uit twee opties kiezen: Mijn bestanden bewaren en  Alles verwijderen . Selecteer de  optie Mijn bestanden behouden en ga verder met het resetproces.

keep-my-files

Wacht tot het resetproces is voltooid. Uw pc wordt hersteld naar de fabrieksinstellingen en dit zou zeker de corrupte bootres.dll-fout op uw pc verwijderen.

Dus, welke van de bovenstaande methoden heeft u geholpen om het Boot critical file \ resources \ custom \ bootres.dll is een corrupte fout op uw Windows 10-pc te repareren? Geef alstublieft uw waardevolle feedback in de opmerkingen, zodat andere onrustige gebruikers kunnen worden geholpen. Mocht u er niet uitkomen, laat het ons dan ook weten. We zullen ons best doen om deze fout op uw pc te vermijden.