Gegevens ophalen, wacht een paar seconden fout in Microsoft Excel Online Fix

Als u de Microsoft Excel-webapp gebruikt, is de kans groot dat u de MS Excel-fout ' Gegevens ophalen. Wacht een paar seconden en probeer opnieuw te knippen of kopiëren “, terwijl u probeert om gegevens uit het Excel-blad te knippen of te kopiëren en naar uw computer te verplaatsen. U kunt deze fout speciaal in de app zien en niet in de feitelijke gegevens die worden gekopieerd.

U kunt deze fout ook tegenkomen wanneer u probeert gegevens te kopiëren en te verplaatsen van de online versie van Excel naar de desktopversie. Deze fout lijkt gebruikers al jaren te treffen, maar Microsoft heeft nog geen hotfixes bedacht. Maar gelukkig hebben we nogal wat oplossingen voor je gevonden. Laten we eens kijken hoe we het probleem kunnen oplossen.

Methode 1: door het Excel-bestand in MS Office te downloaden en te starten

Stap 1: Open het Excel Online- bestand dat u wilt downloaden en ga naar het tabblad Bestand linksboven.

Excel Online-bestandstabblad

Stap 2: Selecteer in het menu Bestand de optie Opslaan als aan de linkerkant. Ga nu naar de rechterkant van het paneel en selecteer Download een kopie .

Bestand Menu Opslaan als download Een kopie

Nadat u het gewenste Excel-bestand met succes heeft gedownload, kunt u het openen met de desktop-editie van Excel. U kunt de gegevens nu kopiëren of plakken zonder het foutbericht te zien.

Wat als u de offline versie van MS Office niet heeft?

Voor de bovenstaande methode moet Microsoft Office op uw computer zijn geïnstalleerd. Als u echter niet over de offline versie van MS Office beschikt, kunt u de onderstaande stappen als alternatief volgen:

Stap 1: Open de Google Play Store op uw Android-smartphone .

Stap 2: Zoek naar Microsoft Excel en druk op de knop Installeren . Hiermee wordt de Excel-app op uw smartphone gedownload en geïnstalleerd.

Stap 3: Nu je de app hebt geïnstalleerd, breng je het gedownloade Excel-bestand over naar je smartphone en open je het met de zojuist geïnstalleerde Excel-app.

U kunt het Excel-blad nu zonder fouten bewerken.

Maar als u nog steeds met het probleem wordt geconfronteerd, volgt u de tweede methode.

Methode 2: Door de selectie van de gegevens ongedaan te maken en opnieuw te selecteren

Stap 1: Open het Excel-bestand in de Excel-webapp en verwijder de selectie van de gegevens die u probeerde te kopiëren of plakken.

Zodra u alle geselecteerde gegevens heeft gedeselecteerd, wacht u enige tijd.

Stap 2: Selecteer nu opnieuw de gegevens die u wilt kopiëren en controleer deze door ze opnieuw in de externe app te plakken.

Excel Online-bestand Deselecteer eerst en selecteer vervolgens gegevens opnieuw om te kopiëren en plakken

Zodra het Excel-bestand het synchronisatieproces heeft voltooid, kunt u de gekopieerde gegevens gemakkelijk plakken, zonder de fout onder ogen te zien.

Wees geduldig, want het kan een paar pogingen kosten om dit met succes te doorstaan.

Als u deze fout echter opnieuw ziet (de kans is groot dat u dat doet, aangezien dit een tijdelijke oplossing is), probeer dan de derde methode.

Methode 3: door de webbrowser te wijzigen

Hoewel deze fout meestal wordt aangetroffen in Internet Explorer, kunt u dit probleem soms ook met andere browsers tegenkomen. Het beste alternatief is hier om de browser te wijzigen zodra u dit probleem tegenkomt.

Als er bovendien geen gegevens verloren gaan, sluit u gewoon het tabblad en sluit u vervolgens de browser. Open een andere browser en open vervolgens het gewenste Excel-werkblad in de Excel-webapp. Probeer nu de gegevens (kopie van het Excel-blad) naar een externe app te verplaatsen en het zou moeten doorgaan zonder dat er een foutmelding verschijnt.