Hoe u uw Windows 10-monitorkleuren kunt kalibreren

De nauwkeurigheid van kleuren op de monitor van uw computer is vooral erg belangrijk als u een ontwerper of een visuele expert bent. Heb je geprobeerd om afdrukken van je ontwerpen en visuals te krijgen, en heb je een niet-toereikend resultaat ervaren? Dat is het moment waarop u het uiterlijk van de beelden op het scherm wilt perfectioneren en precies hetzelfde wilt krijgen op de afdruk, nietwaar?

Wat je zou willen, zijn levensechte kleuren die je visuals er professioneler uit laten zien. Maak je geen zorgen, want dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost met behulp van de kleurkalibratietools en -instellingen die in Windows 10 worden geleverd. Het enige nadeel is dat het verborgen is en dat je ernaar moet zoeken. Laten we dus eens kijken waar u deze uiterst handige kleurkalibratietool in Windows 10 kunt vinden en hoe u opzettelijk de kleuren van uw pc-monitor kunt bepalen.

Hoe u uw Windows 10-monitorkleuren kunt kalibreren

Stap 1: Klik op het Windows- pictogram en klik op Instellingen in het contextmenu boven de optie Energie .

Ga naar Start, klik op Instellingen

Stap 2: Klik in het venster Instellingen op de optie Systeem .

Instellingen Systeem

Stap 3: Klik in het systeemvenster op Beeldscherm aan de linkerkant van het paneel en scrol aan de rechterkant omlaag naar de categorie - Meerdere beeldschermen . Klik daaronder op de optie Geavanceerde weergave-instellingen .

Systeemweergave Meerdere beeldschermen Geavanceerde beeldscherminstellingen

Stap 4: Klik in het venster Geavanceerde weergave-instellingen onder de categorie Weergavegegevens op de blauwe link> Eigenschappen van beeldschermadapter voor weergave 1 .

Geavanceerde beeldscherminstellingen Beeldscherminformatie Eigenschappen beeldschermadapter voor beeldscherm 1

Stap 5: Klik in het netto pop-upvenster op het tabblad Kleurbeheer . Klik vervolgens op de knop Kleurbeheer .

Venster Eigenschappen Tabblad Kleurbeheer Knop Kleurbeheer

Stap 6: In het Color Management venster, klikt u op de Geavanceerde tabblad en klik vervolgens op de Calibrate display knop.

Venster Kleurbeheer Tabblad Geavanceerd Display-knop kalibreren

Stap 7: Het opent de wizard Schermkleurkalibratie . Als u dit voor de eerste keer doet, kunt u er meer over weten door op de link te klikken> Hoe kalibreer ik mijn beeldscherm ? Als u klaar bent voor de kalibratie, klikt u op Volgende .

Schermkleurkalibratie Hoe kalibreer ik het scherm? Of klik op Volgende

Stap 8: Volg de in het volgende venster genoemd om instructies de basiskleur in te stellen met behulp van de menu -knop van uw beeldscherm. Als u dat niet kunt, klikt u op Volgende om door te gaan.

Volg de instructies Weergave-instellingen als u niet op Volgende kunt klikken

Stap 9: U gaat naar de Gamma- aanpassingen die ervoor zorgen dat de kleuren rood, blauw en groen op uw scherm worden weergegeven. Bekijk het voorbeeld in het Gamma- venster en klik op Volgende .

Gama Window Check Voorbeeld Volgende

Stap 10: Verplaats in het volgende venster de schuifregelaar om de zichtbaarheid van de vage stippen aan te passen. Hoe lager de zichtbaarheid van de stippen, hoe duidelijker je kleuren zijn. Als u het verschil met de vorige pagina niet begrijpt, klikt u op Reset om het opnieuw te proberen of klikt u op Volgende om door te gaan.

Pas Gamma Slider aan Reset Next

Stap 11: Volg de volgende weergavebesturing om de helderheid van uw monitor aan te passen. Het wordt aanbevolen om de helderheid te kalibreren in een natuurlijke lichtomgeving voor de beste resultaten. Als je niet de mogelijkheid hebt om de helderheid aan te passen (vooral voor laptops), klik dan op Helderheid en contrast aanpassen overslaan . Anders klikt u op Volgende .

Pas de helderheid aan Volgende als er geen optie is Sla aanpassing van helderheid en contrast over Elese, Nxt

Stap 12: Bekijk de voorbeelden van de drie helderheidsniveaus in het volgende venster en klik op Volgende .

Controleer de volgende helderheidsvoorbeelden

Stap 13: Controleer in het volgende venster een ander voorbeeld en klik op Volgende als u klaar bent.

Bekijk meer voorbeeld hierna

Stap 14: Volg dezelfde procedure voor het aanpassen van het contrast als voor de helderheid.

Contrast aanpassen Voorbeeld Volgende

Stap 15: Controleer een ander voorbeeld en klik op Volgende als u klaar bent.

Contrast aanpassen Controle Verder Voorbeeld Volgende

Stap 16: Eindelijk komt u bij de wizard Kleurbalans . U kunt de kleurnauwkeurigheid van uw monitor aanpassen wanneer een specifieke grijstint wordt weergegeven. Klik op Volgende om te beginnen.

Pas de instructies voor kleurbalans aan Volgende

Stap 17: Verplaats de schuifregelaars om een ​​nauwkeurige kleurbalans te krijgen . Klik op Volgende als u klaar bent.

Kleurbalans aanpassen Schuifregelaars verplaatsen Volgende

Stap 18: Als u klaar bent met de kalibratie, kunt u in het volgende venster op de knoppen voor vorige kalibratie en huidige kalibratie klikken om de eerdere instellingen te vergelijken met de huidige kalibraties. Als u niet tevreden bent, gaat u terug en brengt u wijzigingen aan. Als u tevreden bent met de wijzigingen, klikt u op Voltooien om de wijzigingen op te slaan of op Annuleren om de vorige kalibraties te behouden.

Vergelijk Calibratios Gelukkig Voltooien Instellingen opslaan Annuleren

Dat is het! U bent klaar met het kalibreren van uw Windows 10-monitorkleuren.