Fix Generic PnP Monitor-probleem op Windows 10 (opgelost)

Windows 10 heeft een aantal nieuwe functies, maar we kunnen de problemen niet negeren. Veel mensen hebben vanaf de eerste dag problemen met Windows 10. Direct na het upgraden naar Windows 10 veroorzaken hardwarestuurprogramma's de meeste problemen.

Het nieuwste in de reeks van Windows 10-problemen is het Generic PnP Monitor-probleem . Veel mensen hebben geklaagd dat na het upgraden van hun computer naar Windows 10, hun monitor niet wordt herkend door Windows.

Dit is duidelijk een probleem met de driver. Maar het kan ook te maken hebben met hardware- of kabelproblemen. Als u ook met dit probleem wordt geconfronteerd, hoeft u zich geen zorgen te maken. We zullen u helpen dit probleem op te lossen met behulp van onze methoden. Volg en voer de methoden een voor een uit totdat het probleem is verholpen.

PnP betekent plug and play. Wanneer u een PnP-hardware aansluit, begint deze te werken zonder dat u een stuurprogramma hoeft te installeren. Als u een generieke PnP-monitor in Apparaatbeheer ziet, betekent dit dat Windows het apparaat niet kon herkennen.

Wanneer dit gebeurt, installeert Windows hiervoor een generiek beeldschermstuurprogramma. Dit lukt niet altijd voor de monitor, omdat de driver niet functioneel kon zijn met de hardware. Dit leidt tot monitorproblemen.

Volg de methoden om het probleem op te lossen.

Fix 1 - Update Generic PnP Monitor Driver

De handigste methode die voor een aantal gebruikers heeft gewerkt, is het updaten van de driver. De kans is groot dat het probleem wordt veroorzaakt door de bestuurder. Dus bij deze methode zullen we het stuurprogramma van de monitor bijwerken. Volg hiervoor de stappen.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteer Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. Vouw de optie Monitors uit wanneer het venster Apparaatbeheer wordt geopend . Klik in het uitgevouwen menu van Monitors met de rechtermuisknop op Generic PnP Monitor . Selecteer de optie Stuurprogramma bijwerken in het snelmenu dat wordt geopend.

Update Driver Generic Pnp Monitor

Stap 3. Na de laatste stap wordt een dialoogvenster geopend. Selecteer hier de eerste optie, Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's . Hierdoor wordt het stuurprogramma automatisch van internet gedownload en geïnstalleerd.

Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's

Stap 4. Start uw computer opnieuw op als het stuurprogramma is geïnstalleerd. Als Windows de driver niet kan vinden en installeren, volgt u de volgende stap.

Stap 5. Ga terug naar stap 3 en selecteer deze keer Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken .

Zoek op mijn computer naar stuurprogramma's

Stap 6. Selecteer nu Laat mij kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer .

Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma's op mijn computer 1

Stap 7. Markeer het vakje naast Toon compatibele hardware om de compatibele apparaten te zien. Selecteer hier het compatibele apparaat en installeer het.

Toon compatibele hardwaremonitor

Stap 8. Start uw computer opnieuw op nadat u het stuurprogramma heeft geïnstalleerd.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Volg de volgende methode als het probleem zich blijft voordoen.

Fix 2 - Update videokaartstuurprogramma

Vaak ligt het probleem bij het stuurprogramma van de grafische kaart, wat monitorproblemen veroorzaakt. Dus bij deze methode zullen we het stuurprogramma van de grafische kaart bijwerken. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteer Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. Wanneer het venster Apparaatbeheer wordt geopend, vouwt u de optie Beeldschermadapters uit . Klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart in het uitgebreide menu van beeldschermadapters. Selecteer de optie Stuurprogramma bijwerken in het snelmenu dat wordt geopend.

Update grafische videokaart van stuurprogramma

Stap 3. Na de laatste stap wordt een dialoogvenster geopend. Selecteer hier de eerste optie, Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's . Hierdoor wordt het stuurprogramma automatisch van internet gedownload en geïnstalleerd.

Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's

Stap 4. Start uw computer opnieuw op als het stuurprogramma is geïnstalleerd.

Als uw computer een geïntegreerde grafische kaart heeft, herhaal deze methode dan ook voor de andere grafische kaart.

Als Windows geen bijgewerkte stuurprogramma's op internet kan vinden, gaat u naar de website van de fabrikant van uw computer of de website van de fabrikant van de grafische kaart. Download daar de nieuwste driver en installeer deze.

Dit zou het probleem moeten oplossen. Als u het probleem nog steeds ondervindt, volgt u de volgende methode.

Fix 3 - Verwijder Generic PnP Monitor Driver

Soms helpt het terugdraaien van de bestuurder bij monitorproblemen. Dus bij deze methode zullen we het generieke PnP-monitorstuurprogramma verwijderen. Maak je geen zorgen, Windows zal het herkennen als nieuwe hardware en het zal automatisch de stuurprogramma's ervoor installeren. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en selecteer Apparaatbeheer .

Apparaat beheerder

Stap 2. Vouw de optie Monitors uit wanneer het venster Apparaatbeheer wordt geopend . Klik in het uitgevouwen menu van Monitors met de rechtermuisknop op Generic PnP Monitor . Selecteer de optie Apparaat verwijderen in het snelmenu dat wordt geopend.

Verwijder Device Generic Pnp Monitor

Stap 3. Wanneer u om bevestiging wordt gevraagd, selecteert u Verwijderen .

Verwijder Monitor

Stap 4. Klik nu op Zoeken naar hardwarewijzigingen .

Scannen op hardwarewijzigingen

Na de laatste stap zal Windows de monitor herkennen en installeren als de echte monitor en niet als de generieke PnP-monitor.

Als het niet heeft geholpen en u nog steeds problemen ondervindt, volgt u de volgende methode.

Fix 4 - Voer de systeembestandscontrole uit

Systeembestandscontrole in Windows werkt als een automatische probleemoplosser. Het scant op corrupte systeembestanden en problematische stuurprogramma's en herstelt / repareert deze vervolgens. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Ga naar Cortana en typ Command prompt . Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer Als administrator uitvoeren .

Opdrachtprompt als beheerder

Stap 2. Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter .

sfc / scannow

 

Stap 3. Wacht tot de SFC heeft gescand en de problemen heeft opgelost. Dit kan tot 15 minuten duren, dus wees geduldig.

Als het proces is voltooid, moet het probleem nu zijn opgelost.

Als deze methode niet voor u werkte, probeer dan de volgende.

Fix 5 - Controleer op Windows-updates

Microsoft brengt van tijd tot tijd Windows Updates uit, waarmee een aantal bugs en fouten in Windows 10 worden opgelost. Ga dus naar Instellingen en Controleer op updates . Als er updates in behandeling zijn, download en installeer deze dan. Het kan uw probleem oplossen.

Fix 6 - Monitor opnieuw verbinden

Als u een desktop gebruikt, kan deze methode u helpen. Volg de stappen om deze methode uit te voeren.

Stap 1. Schakel uw computer en de monitor uit.

Stap 2. Nu moet u het netsnoer van de monitor verwijderen. Sluit het gedurende minimaal 10 minuten niet opnieuw aan.

Stap 3. Koppel de videokabel los van de CPU en wacht 5 minuten.

Stap 4. Sluit nu de videokabel aan op de CPU en het netsnoer van de monitor.

Stap 5. Start de computer opnieuw op.

Dit zou het probleem moeten oplossen.

We hopen dat we u hebben kunnen helpen dit probleem op te lossen. Als een andere methode voor u heeft gewerkt, of als u vragen heeft over dit probleem, vermeld deze dan hieronder in de opmerkingen.